Бадминтонът олимпийски спорт ли е

0
1105
worldcupriches

Бадминтонът е популярен спорт по целия свят. Само някои хора обаче знаят, че бадминтонът е превърнат в олимпийски спорт. Мнозина задават този основен въпрос във форумите: “Бадминтонът олимпийски спорт ли е?” Ще обсъдим историята и еволюцията на бадминтона и как той се превърна в олимпийски спорт.

Бадминтонът трябва да се счита за олимпийски спорт.

Националният олимпийски комитет видя важността на играта през юни 1985 г. и гласува анонимно за олимпийски статут на бадминтон с пълен медал. NOC не се изпраща на повече от трима играчи или две двойки, участващи в турнир. Бадминтонът е въведен през 1972 г. на летните олимпийски игри като демонстрационен спорт и през 1988 г. като изложбен спорт.

Световната федерация по бадминтон (BWF) квалифицира играчите за турнира. Тридесет и осем състезатели на сингъл на летните олимпийски игри през 2008 г. и 16 играчи на двойки. Всички двойки и играчи са автоматично разрешени от BWF от 16 държави с най-висок ранг. С едно предупреждение, първите 64 играчи бяха автоматично квалифицирани. По-късно НОК ще изпрати двама играчи или двойки на турнира.

64-те най-добре класирани играчи от всяка нация са най-квалифицираните 64 играчи. Тристранната комисия на МОК определи две места на сингъл при мъжете и жените. Той все още не е класирал играчи, но получи поне двама единични играчи и един чифт.

Древна история на бадминтона

Въпреки че бадминтонът е древна игра, той е олимпийски спорт от 1992 г. Това е стара игра, играна от древни цивилизации в цяла Евразия повече от 2000 години. Известен е също като волан и бойна дорда. Играе се с двама играчи, точно като съвременната игра бадминтон. Двамата играчи удрят совалката напред-назад с две бухалки, докато достигне земята. Противоположният играч печели една точка, ако совалката падне на пода.

Comments are closed.