Залагания за световен тестов шампионат на ICC

0
1032

ICC смята, че популярността на тестовия крикет е намаляла поради по-бавните формати. Световното първенство по тестове на ICC беше създадено, за да повиши интереса и да даде на отборите нещо, за което да играят извън резултатите от сериите.

Какво може да научи Индия от поражението си на финала на WTC през 2021 г. и какво трябва да направи?

Подобрен състав на екипа

Провалът на Индия на финала се дължи на състава на отбора. Virat Kohli пренебрегна всички предупреждения за дъжд и запази първоначалното си решение да има два спинъра, вместо да добави боулър или батсман. Рави Ашвин и Рави Джадеджа заслужават доверие и осигуряват баланс на екипа. Нова Зеландия обаче се възползва максимално от това решение и се адаптира към условията, за да спечели трофея. От решаващо значение е да изберете правилния състав на екипа. Коли ще трябва да работи по-усилено, за да направи това, ако се надява да изведе Индия до поредния финал на ICC Championship Trophy.

Вдигнете топката

Можете да печелите мачове, като можете да адаптирате тактиката. Мохамед Шами беше чудесен пример по време на финала. Шами, който нямаше голям късмет с ударите от предишни години, които играеха фалшиви удари и не излизаха, се качи на подиума в Ден 5, за да реши да хвърли топката по-пълно. Той успя да промени играта и спечели четири вратички.

Екипът на Уилямсън не можа да се справи с боулинга, защото хвърли топката малко по-пълно. Индийските боулери се използват за отглеждане на по-къси хопове в субконтинентални условия. Те обаче трябва да свикнат да хвърлят по-пълно, когато играят извън Индия.

Възползвайте се от опита си.

Много от хората на Коли имат богат опит в играта на крикет в Англия. Коли също е играл в няколко други сериала и е на третото си турне в Англия. Той е придружен от своите съотборници Ашвин, Шами и Джадеджа, както и Четешвар Пуджара и Аджинкия Рахане. Те трябва да се зачитат всеки момент от техния опит в Англия и в чужбина, когато го правят.

Вземете Bowler с естествен замах

Най-голямата слабост на Индия е нуждата от суинг боулинг. Shami, Jasprit Bhumrah и Ishant Sharma са страхотни майстори. Въпреки това, естественият суингър може да ви помогне да спечелите. За съжаление, Индия се нуждае от повече хакерство в суинг боулинга. Въпреки че Ishant осигурява известен замах, Индия все още не е намерила суинг боулинг като Джими Андерсън. Те трябва да запълнят тази празнина.

Научете се на търпение

Казват, че търпението е добродетел и беше очевидно, че Индия не притежава тази добродетел по време на финала на Световното първенство по тестове. Беше разочароващо да се види колко много индийски батъри не успяха да направят добри удари, за да не се измъкнат. Рохит и Коли трябва да дадат добър пример на отбора си, а не просто да висят бухалката си извън пъна. Понякога защитата е най-добрата форма.

Comments are closed.