Някои предложения за тренировки за жени спортисти

0
839

„Да възпитаваш жена означава да възпитаваш семейство“, както всички сме чували и това важи и за спорта. Жените вече са повече от мъжете във всяка област, включително спортни и летящи самолети. Поради различията в структурата на тялото и мускулната сила, тренировъчните режими за мъже и жени не са еднакви.

Спортистките се нуждаят от обучение и треньорът трябва да знае разликите между мъжките и женските кондиционни и силови програми. Укрепването на мускулите отнема повече време и работи за жени и млади момичета. В резултат на това обучителят трябва да измисли най-подходящия за тях тренировъчен режим и да се опита да го поддържа.

Ето някои предложения за създаване на добра кондиционна програма, която може да бъде от полза за жените спортисти:

Концентрирайте се върху движенията.

Треньорът трябва да е запознат с движенията, включени в дадена дейност, като усукване и завъртане, ротационни движения, потегляне, странични движения и т.н. Треньорът може лесно да научи младите момичета на специфични за спорта знаци, използвайки тази информация, но той също трябва да се съсредоточи върху позицията на спортиста.

Треньорите трябва да бъдат обучавани на дейности по гъвкавост за смяна на посоките, докато седят в определена стойка в тези програми.

Кой е най-добрият начин за скачане и кацане?

Някои момичета са неопитни и не знаят как да скачат и кацат правилно. Ето защо е изключително важно да ги научите как да скачат и кацат правилно, за да избегнат наранявания. Приземете се меко, сякаш сте перце; в противен случай мускулите ви ще бъдат напрегнати.

Значението на обувките

Тъй като жените са по-склонни да бъдат удряни, този проблем може да се влоши, ако не носят правилни подметки. За да избегнете наранявания по време на всяка дейност, винаги е важно да носите добри спортни обувки. Тъй като краката на жените са деликатни, те трябва да бъдат научени как да носят обувки, когато участват в спорт.

Концентрирайте се върху поставената задача.

Упражненията за укрепване на мускулите трябва да се преподават в режими за кондициониране и укрепване. Жените са по-склонни да имат проблеми със ставите, така че трябва да се даде приоритет на обучението, свързано със ставите.

Значението на здравословното хранене

В живота на един спортист здравословното хранене е от съществено значение. Източникът на енергия ви поддържа активни и енергични по време на игри. Относно диетолозите трябва да наблегнат на здравословното хранене при кандидатките. Нейното представяне автоматично ще се подобри, ако следва приличен и хранителен диетичен план.

Научете различни техники.

Работата на треньора е да преподава множество способности и техники, свързани с удари с крак, бягане, скачане и стартиране и спиране. Момичетата няма да имат проблеми в бъдеще, ако това се учи в ранна възраст.

Позициите и движенията се разбират.

Всеки спорт има своите пози и движения, които един атлет трябва да знае, преди да увеличи скоростта на последната си мача.

Вместо да губите време в размисъл, подгответе тялото си да реагира бързо по време на тренировка. Това е постижимо благодарение на задълбочено разбиране на движенията, свързани с конкретни спортове.

Заключение

Момичетата и жените са жизненоважни членове на обществото; за да ги задържим напред, е необходимо да ги обучаваме с помощта на специализирани подходи и процедури.

За да избегнете наранявания и да станете конкурентен спортист, е изключително важно да осигурите най-добрата тренировка за изграждане на мускулите и да се съсредоточите върху общите им грижи. Тези фактори трябва да се имат предвид при обучението на спортистки, тъй като те изискват по-голямо внимание.

Comments are closed.