Леката атлетика е опора на гимназиалната сцена от десетилетия. Днес полето просто се разширява, обхващайки още по-голямо разнообразие от конкурентни възможности както за ученици, така и за студенти. Докато много ученици се включват в гимназията по лека атлетика заради чистата любов към играта, има и значителни ползи от тези извънкласни дейности. Имаме 10 начина, по които спортът в гимназията е от полза за учениците – някои от които ученици и родители може дори да не осъзнаят.

Представителство на общността

Докато клубните спортове се превърнаха в популярно занимание както за студенти, така и за наематели на колежи, все още има много какво да се каже за игра за вашия отбор в гимназията. Според Unigo учениците, които участват в гимназиални спортове, научават предимствата от представянето на своята общност на терена или съда. Тези спортисти се научават на удоволствието от отборните съперничества и се наслаждават на възхвалата на добре свършената работа за тяхното училище. Това усещане за общност и честта да представляват отбора на домакинството може да навлезе в колежа по лека атлетика, ако ученикът напредне и в своя спорт.

Фитнес

Фитнесът на спортистите в спортните програми на гимназията не може да бъде подценяван. Според доклад на Националната федерация на държавните гимназиални асоциации (NFHS), проучване от 2006 г. върху жени спортисти установи, че когато ученичките получават повече възможност да участват в лека атлетика в гимназията, теглото и телесната им маса се подобряват. Проучване от 2001 г. установи, че учениците се съгласяват, че няма да прекарват толкова време в заседнали дейности като гледане на телевизия и игра на видео игри, ако имат други възможности след училище.

Проучванията също така показват, че студентите спортисти са по-малко склонни да участват в нездравословно или рисковано поведение, когато спортуват в гимназията. В същия доклад на NFHS се цитира проучване от 2002 г. на Министерството на образованието, според което учениците, които не прекарват време в извънкласни дейности в гимназията, са с 49% по-склонни да употребяват наркотици и с 37% по-склонни да станат тийнейджъри. Само четири часа в извънкласна дейност като спорт всяка седмица значително подобри тези цифри.

Подобрени академици

Проучване, проведено от Минесота, държавна гимназиална лига през 2007 г. и докладвано от NFHS, установи, че средният успех на спортист от гимназията е 2,84, докато студент, който не се занимава с лека атлетика, има среден успех от 2,68. Проучването също така показа, че студентите спортисти са пропуснали по-малко училище от колегите си, които не са спортисти, с общо 7,4 дни пропуснати и 8,8 дни пропуснати, съответно.

Друго проучване, публикувано в “Медицина и наука в спорта и упражненията” през август 2007 г., установява, че учениците, които са се занимавали със спорт като футбол, футбол и дори скейтборд, са се представили с 10% по-добре в основни предмети като математика, наука, социални науки и езикови изкуства. Тъй като спортът предлага еднакви възможности за всички ученици в гимназиалното ниво, тези академични предимства се разпростират върху цялата област на студентското население, включително учениците, които традиционно биха могли да бъдат недостатъчно осигурени.

Значението на 3-те „P“

Статия на Education.com разказва за 3-те ученици-ученици спортисти, които се простират извън класната стая: постоянство, търпение и практика. Членовете на екипа научават, че е необходима практика, дори когато предпочитат да прекарват времето си с приятели. Те се учат колкото по-трудно работят, толкова по-добре се представят. Те също така откриват, че като никога не се предават, е по-вероятно да постигнат целите си. Тези житейски уроци са в полза на учениците дълго след гимназиалните години, като им помагат да успеят в колежа и след това.

Работа в екип и сътрудничество

Статия в We Play Moms обяснява, че тъй като всички работят за постигане на обща цел в отборните спортове, учениците научават от първа ръка как тяхното представяне влияе върху останалата част от отбора. Студентите спортисти трябва да намерят своето място, независимо дали е да бъде лидер на отбора или да играе поддържаща роля.